Logo

Přihlášení - email: heslo:
Zaregistrujte se (Společné pro Ftípky, Komik, Sprosťák, Herník, Romantik a Infík) - Potvrzení registrace - Zapomenuté heslo
Nacházíte se zde: KOMIK.CZ > Srandovní texty > Co všechno (ne)dělat s disketou?
}
  • Text
  • Komentáře
Nejste přihlášeni
prosím přihlašte se, nebo zaregistrujte

Co všechno (ne)dělat s disketou?

Děkujeme za ohodnocení

GoogleJagg.czDelicious.comLinkuj.czTwitterVybrali.sme.skFacebook.comLíbí se vám to, ukažte to ostatním   


Nikdy nenechávejte diskety v počítači. Informace mohou vyprchat a způsobit korozi ve vnitřních částech počítače. Raději je vždy vyndejte, pečlivě srolujte a uschovejte v držáku na psací pera.

Diskety čistěte vždy jednou týdně mokrým hadrem a jednou měsíčně je navoskujte. Kovové mikroskopické částečky je možno odstranit magnetem, kterým pomalu přejedete po povrchu diskety. Pokud se vám ani takto nepovede disketu očistit, zkuste jí umýt vlažnou vodou a mýdlem, popřípadě pískovým práškem. Při voskování dbejte na to, aby byl povrch diskety dokonale hladký, podstatně tak urychlíte disketovou mechaniku.

Diskety překládejte pouze v případě, že se do jednotky nevejdou. Pokud máte opravdu pouze velkou disketu a malou jednotku, disketu ohněte tak, aby se do počítače vešla.

Nikdy nevsunujte disketu do počítače vzhůru nohama! Data by mohla vypadnout a poškodit jemnou mechaniku.

Diskety není možné zálohovat tak, že je okopírujeme na xeroxu. Jestliže potřebujete vytvořit záložní kopie, prostě vsuňte do disketové jednotky diskety dvě. Kdykoliv pak budete zálohovat dokument, jeho obsah se zapíše na obě vložené diskety.

Diskety se nesmí vkládat ani vyjímat, jestliže na disketové jednotce svítí nebo bliká červená kontrolka. Porušení tohoto pravidla mívá za následek zásadní poškození a někdy dokonce smazání uložených dat. Občas se může stát že se systém tzv. "zavěsí" a červená kontrolka svítí neustále. Pokud narazíte na tento problém, budete pravděpodobně muset do "zavěšeného" počítače vhodit několik mincí, než se mechaniky otevřou.

Jestliže je disketa již plná a vy přesto potřebujete více úložné paměti pomoc je snadná. Prostě s disketou několikrát silně zatřepete, čímž se data srazí dohromady a uvolní se místo. Odborníci tento postup nazývají :"data compresion." Nesmíte ovšem zapomenout přelepit všechny otvory na obalu diskety neprodyšnou lepící páskou, aby jste předešli ztrátě dat.

Přístupovou rychlost na disketu můžete podstatně zvýšit tím že v obalu diskety vystříháte více otvorů. Zvýšením počtu styčných ploch se čtecí mechanika stane mnohem efektivnější.

Diskety mohou být v případě největší potřeby používány jako pivní tácky, ovšem musí být před tím důkladně navoskovány (viz druhý odstavec).

Při editování dokumentu nikdy nepoužívejte nůžky ani lepidlo. Data jsou na magnetickém médiu uložena příliš hustě, než aby je lidské oko dokázalo rozlišit. Klidně se vám tedy může stát, že se část jednoho dokumentu dostane doprostřed dokumentu zcela jiného. Jestliže ovšem vlastníte elektronový mikroskop, můžete k editování používat žiletku nebo zmizík.

Disketu pravidelně ošetřujte postřikem proti hmyzu, abyste odstranili případné mouchy


Pramen www.lipno.cz

KategorieText je zařazen do těchto kategorií
Srandovní texty - Počítačové
Známka2,88 (616)
Posláno18x
Přidáno4. 12. 2007

Komentovat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé, pokud jste registrovaní přihlašte se, pokud ne, budeme rádi pokud se zaregistrujete


Komentáře k příspěvku


Příspěvek zatím nikdo nekomentoval, buďte první :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _






Welcome to Praetorian

Copyright © 2007-2013 WE KOMIK.CZ - Reklama na serveru - Privacy policy - (0,0103)