Logo

Přihlášení - email: heslo:
Zaregistrujte se (Společné pro Ftípky, Komik, Sprosťák, Herník, Romantik a Infík) - Potvrzení registrace - Zapomenuté heslo
Nacházíte se zde: KOMIK.CZ > Srandovní texty > Mikešův máselný paradox
}
  • Text
  • Komentáře
Nejste přihlášeni
prosím přihlašte se, nebo zaregistrujte

Mikešův máselný paradox

Děkujeme za ohodnocení

GoogleJagg.czDelicious.comLinkuj.czTwitterVybrali.sme.skFacebook.comLíbí se vám to, ukažte to ostatním   


Mikešův máselný paradox vzniká vzájemným působením dvou fyzikálních zákonů a to zákona kočičího a zákona chlebového.

Kočičí zákon říká, že kočka dopadne vždy na nohy.
Chlebový zákon říká, že chleba namazaný máslem dopadne na zem vždy stranou namazanou.

Představme si pokus, kdy kočce na hřbet přilepíme krajíc chleba, namažeme ho máslem a hodíme tuto soustavu na zem. Nyní zde vzniká problém rozhodnout, kam soustava dopadne.

Odpověď na tuto otázku není zcela jasná, vzniká zde hned několik alternativ.
Jelikož se kočka okamžitě po upuštění snaží instinktivně otočit nohama směrem k zemi a chleba se snaží instinktivně otočit k zemi namazanou stranou, dochází ke kolizi obou zákonů. A jelikož musíme pohlížet stejně tak na chleba jako na kočku jako na dva rozdílné subjekty, které si za svými zákony stojí, nelze říci, že jeden ze zákonů převáží druhý.
Podle tohoto poznatku se nabízí možnost, že soustava začne rotovat a jelikož nelze určit, kam dopadne, tak ve vzdálenosti nekonečně malé od země se ustálí v rotujícím stavu. To znamená že bude v nekonečně malé vzdáleností nad zemí rotovat rychlostí blížící se nekonečnu. Protože na máslo působí odstředivá síla, tak se po dosažení určité rychlosti máslo odstředí a tím přestane působit na soustavu chlebový zákon a kočka dopadne na nohy.

Pro někoho může být toto konečným řešením problému, ale není tomu zcela tak. Existují zde další východiska.
Nastává zde problém při dosažení rychlosti světla. Podle teorie o předmětech pohybujících se rychlostí světla, by se měl soustavě (kočka,chleba) zpomalit čas vůči okolí. Takže v okolí soustavy bude čas ubíhat rychleji ne soustavě. Z čeho vyplývá, že po dopadnutí kočky (po odstředění másla) se ocitne kočka v budoucnosti, jelikož v podstatě přeskočí okolní čas.
Takže díky tomu by bylo možné cestovat do budoucnosti, nikoliv vak zpět.

Ale zde je problém. Pokud by se stalo, že se bude soustava pohybovat nekonečně velkou rychlostí, tak ji bude čas ubíhat nekonečně pomalu, takže v podstatě jí přestane čas ubíhat a kočka bude zmrazena v čase a bude žít do nekonečna. Takže pokud budeme chtít cestovat časem, bude třeba vynalézt nějaký omezovač rychlosti. A podle vrstvy másla na chlebu budeme schopni regulovat dobu, do které kočku pošleme, jelikož tlustší vrstva se odstředí za delší dobu a kočka tak přeskočí delší období.

Dalším problémem, vzniklým rotací kočky je ten, že vlivem vysokorychlostního otáčení se bude soustava o okolní vzduch ohřívat. Zde mohou nastat dvě možnosti.
1. Kočka se vlivem extrémních teplot vypaří (vysublimuje)
2. Než se stihne vypařit, může vlivem extremně velké změny za nekonečně krátkou dobu odčerpat z okolí obrovské množství energie, což by mělo za následek zamrznutí kočky. Čím by se nemohlo odstředit máslo jelikož by bylo zmrzlé. Takže by kočka nikdy nedopadla a neustale by se otáčela do nekonečna.

Další variantou by mohlo být, že se vytvoří červí díra a kočka bude schopna cestovat prostorem.
Nebo dokonce je tu i možnost teoretického vytvoření černé díry vlivem urychlení elementárních částic. Což by znamenalo zničení celé planety

Takže pozor! není doporučeno tento pokus testovat v domácích podmínkách. Nikdy nevíte co se stane!

Ale pokud by se podařilo všechny vzniklé problémy eliminovat, byli bychom schopni cestovat do budoucnosti.


Autorem je Bat

KategorieText je zařazen do těchto kategorií
Srandovní texty - Vědecké
Známka2,19 (1710)
Posláno18x
Přidáno26. 4. 2008

Komentovat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé, pokud jste registrovaní přihlašte se, pokud ne, budeme rádi pokud se zaregistrujete


Komentáře k příspěvku


Přidáno 6.5.2009 v 18:22
[3] - OrlanissEleon13: - email
úšklebek Dobrépalec


Přidáno 13.7.2008 v 21:34
[2] - Poslal(a) Pašík - email
hlasitý smích tak tahle je dobrá, docela by mě zajímalo kdo tyhle kraviny vymejšlí hlasitý smích


Přidáno 7.5.2008 v 22:54
[1] - Poslal(a) tři křížky - email
Mikešův máselný paradox = PODVOD!
Vážení spolučtenáři. Tzv MIkešův máselný paradox je velká blamáž. vymysleli ho vědci teoretici aby vypadali chytře. Mi všichni praktici víme že tento problém má daleko jednodušší řešení : Jelikož kočka je z ohebného materiálu tak se její nohy působením velkého tlaku ,ze strany chleba, vykloubí a kočka dopadne pozadu (tj chlebem) napřed, jelikož to bude směr kam se vykloubí její konetiny tak dojde k naplnění obou zákonů.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _






Welcome to Praetorian

Copyright © 2007-2013 WE KOMIK.CZ - Reklama na serveru - Privacy policy - (0,0214)