Logo

Přihlášení - email: heslo:
Zaregistrujte se (Společné pro Ftípky, Komik, Sprosťák, Herník, Romantik a Infík) - Potvrzení registrace - Zapomenuté heslo
Nacházíte se zde: KOMIK.CZ > Srandovní texty > Sněmovní perličky
}
  • Text
  • Komentáře
Nejste přihlášeni
prosím přihlašte se, nebo zaregistrujte

Sněmovní perličky

Děkujeme za ohodnocení

GoogleJagg.czDelicious.comLinkuj.czTwitterVybrali.sme.skFacebook.comLíbí se vám to, ukažte to ostatním   


Mohu ubezpečit všechny, kteří hlasovali pro sněmovní verzi, že tisíce, desetitisíce a statisíce občanů, kterým jste tímto rozhodnutím znemožnili normálně chodit se sběrem, se svým železným šrotem, který někde našli na zahrádkách, na půdách atd., ti vám rozhodně děkovat nebudou.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS)


Tady vidíte, co se stane, když se dost dobře nečte. Já bych v této chvíli chtěl jako repliku na pana ministra Římana požádat pana ministra Římana, aby si tento zákon přečetl poněkud podrobněji.

Pavel Kováčik (KSČM)


Bylo by snad dobré pro žáky, aby věděli, že když například jejich vlivný tatínek přijde do školy a jednoduše zařídí lepší známku, a to zcela legálně, podle zákona, bylo by to dobře? Nebo bylo by to snad dobré i pro ředitele, aby byl vystavován tlakům od takového podobného výše zmíněného vlivného tatínka, aby nařídil učiteli zlepšit známku? Prosím pana ministra životního prostředí, aby nekomentoval můj projev! Maminka by také mohla přijít. Ano, to je pravda.

Ladislava Zelenková (ČSSD)


Ukazuje se, že jsem skutečně příliš mírný a vlídný ministr vnitra. Ale to se může změnit ministr vnitra.

Ministr vnitra Ivan Langer (ODS).


Městská policie umístila svůj stabilní radar těsně před nechráněným přejezdem. Na tom přejezdu vlak jel možná někdy za Rakousko-Uherska nebo za první republiky, protože podle stavu kolejí a bodláků a trávy bylo jasné, že vagon či lokomotivu neviděly pěkně dlouho. Radar naopak vypadal velmi nový a moderní. Před přejezdem nebyla žádná značka snížení rychlosti, protože přece každý řidič by měl vědět, že po nechráněném přejezdu musíte jet 30 km za hodinu. Zajímalo by mě, kolik poslanců včetně pana ministra Langera toto ví, aby bez značky na nechráněném přejezdu, přes který jednoznačně nejezdí žádný vlak - a nejel tam desítky let - snížil rychlost na 30 km za hodinu.

Jan Klas (ODS)


To je něco jako novodobé loupežnictví.

David Rath (ČSSD)


Já mám pocit, že příliš často - i v tomto případě - se tady honí kočka za ocas a že se zaměňuje příčina za následek a že dost často přichází vláda s návrhy, které jako by potřebovala rychle mít ze stolu, aby si odfajfkovala splněný úkol.

Pavel Kováčik (KSČM)


Pan poslanec Rath se přihlásil k tomu, co jsem kritizoval. V jeho sdělení je třeba vyslechnout jeho jádro. To je v tom, že pokud nebudete předpisy porušovat, tudíž na vás nikdo nebude loupežit. Takže vy neporušíte předpisy a nemusíte podezírat politiky ani velitele obecní policie z toho, že na vás chtějí kořistit.

Milan Šimonovský (KDU-ČSL)


Viník musí vystoupit, dva kolegové hovořili o tom, kdo to způsobil. Byl jsem to já. Tento návrh vznikl tak, že když jsme diskutovali s panem ministrem vnitra asi o 30 mých pozměňovacích návrzích k zákonu o policii a jeho dodatečném zákonu, tak na jednom návrhu jsme se s panem ministrem neshodli. A to bylo právě to, co tady dneska diskutujeme - zákaz měření rychlosti městskými policiemi. Pan ministr tehdy použil jakýsi eufemismus a řekl: Dobře, nedohodli jsme se, necháme ten nakopnutý míč, ať vyletí, a jestli spadne do hřiště nebo do autu, uvidíme. A on asi zhruba kolem 20. hodiny 25. června tohoto roku spadl do hřiště, kdy většina sněmovny rozhodla o tom, že městská a obecní policie nemá rychlost měřit.

Jan Klas (ODS)


Tak kde je ta rovnost a vyváženost přístupu? V praxi vůbec žádná. Jde se prostě nejenom po gangsterech... ano, kdo jede městem 90, 80 atd., to je gangster. Já to prožívám denně. Zkuste si projet trasu z Prahy Bílý vrch-Jeneč-Hostivice. Po celé délce je čtyřicítka. To je hrůza, co se děje za mnou, protože dva roky dodržuji předpisy, které stanovil pan bývalý ministr Šimonovský. Předpisy, které z člověka chtějí vyrobit robota.

Jan Klas (ODS)


Já jsem ze stejného místa bydliště jako pan kolega Klas. Na rozdíl od něj já jsem tam místostarostka a městská policie tam chodí i pěšky.

Lenka Mazuchová (ČSSD)


Kdykoli vznikne diskuse, kde začínají padat pojmy, jako demokracie a demokratická subsidiarita, pak s úporností plísně zachvátí bolševický etatismus všechny politické kluby v této sněmovně odleva doprava, dokonce by se mi chtělo říci odprava doleva.

Ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL)


Závěrečná eskapáda, kterou tady předvedly poslankyně ze sociální demokracie, mě docela ohromila především neuvěřitelnou ignorancí faktů, které tady velmi precizně a věcně uvedl pan ministr Liška, ale řekla je například tady i paní poslankyně Šojdrová z KDU-ČSL.

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS)


Poslední vzkaz pro paní poslankyni Čurdovou. Za osm let vlád sociální demokracie poklesl počet tříd v mateřských školkách v ČR o 20 procent. Tak o čem tady mluvíte? Kážete vodu a sami pijete víno.

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS)


Znám město, a je velké, kde si nakoupili několik koní a čekali na to, jestli parlamentem projde pravomoc vytlačovat demonstranty koňmi. Takovou pravomoc jsme samozřejmě neschválili, to by byl pro městské a obecní policie asi vrchol hlouposti. A oni ty koně okamžitě chtějí prodat, protože zjistili, že se jim nevyplatí a že je lepší si koupit maloobjemové skútry, protože tam není náročná údržba.

Jan Klas (ODS)


Zazněly tady odstrašující případy, Mělník, případně další obce, kde je radar umístěn sto metrů nebo dvě stě metrů za cedulí označující obec. Já si osobně myslím, že to číslo odstrašujících příkladů, které bezesporu by měly být nějak vyřešeny, například v Mělníku, tím, že se železniční přejezd přeznačí na železniční vlečku. Ostatně který starosta si může dovolit perzekvovat své vlastní občany a chtít vyhrát další volby?

Jaroslav Plachý (ODS)


To přece, Jardo, nemyslíš vážně! Já to řeknu takto ležérně. To už jsme se skutečně zbláznili, že říkáme, že ten návrh jsem podal, aby neprošel zákon o Policii ČR? Já bych byl velice rád, aby se k tomu vyjádřil ministr vnitra, s kterým jsem proseděl hodiny nad tímto zákonem. A ne s cílem, abych ten zákon shodil. Takže buď žádám omluvu, nebo uvedení věci na pravou míru.

Jan Klas (ODS)


No, co po té dvouhodinové rozpravě říci?... Je pro mě smutným zjištěním, že v této sněmovně mnohdy platí, že rozumné vystoupení se potlesku nedočká. Zato sebevětší pitomost ano. (Řada poslanců ČSSD se smíchem tleská.) Tato rozprava nebyla výjimkou. Tato rozprava nebyla výjimkou a potlesk těch z vás, kteří jste tleskali teď, o tom jenom svědčí. Mohl bych teď citovat Dostojevského, který říkal: Čemu se smějete? Sami sobě se smějete!

Ministr vnitra Ivan Langer (ODS)


Mluví-li se tady o odbornosti, tak musím především zpochybnit předcházející volební období a čtyřleté údajné vedení údajným odborníkem ministerstva školství. Důsledky přijatého školského zákona pro veřejnost, pro konkrétní rodiče a pro konkrétní děti, lze shrnout do několika vět: Jedna přihláška, jediná přihláška na střední školu. Postupové zkoušky ve víceletých gymnáziích. Hodnocení žáků a další zatížení učitelů. Nesmyslný poslední ročník zdarma v mateřské školce, který platí ostatní rodiče v nižších ročnících mateřské školy. Absolutně nepřipravená státní maturita.

Jaký byl dopad pro českou veřejnost? Stresované děti, stresovaní učitelé, stresovaní rodiče. Teď, když přichází tato vláda, tento ministr školství a snaží se tyto největší nesmysly ve vámi prosazeném školském zákoně opravit, aby ubylo stresů u dětí, stresovaných rodičů a přetížených učitelů spisujících pravidelné eseje, které nemají vůbec žádný význam, o svých žácích, tak vy najednou říkáte, že tyto věci tam nemají být. Já jsem přesvědčen o tom, že tváří v tvář faktům je vaše vystupování neuvěřitelné.

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS)


Víte, pane ministře Nečasi, mateřské školy, a vy to dobře víte, zřizují obce. Ve většině obcí v ČR, o čemž hovoří statistika, nevládnou sociální demokraté, vládnou tam nezávislí a ODS. Pokud se podíváte do statistik, skutečně to tak je. A například třeba v Praze neseženete místo, ani když ho i chcete koupit pro to, abyste v něm mohl zřídit soukromou mateřskou školu, protože část budov se vracela v restitucích a část budov byla naprosto natvrdo ve velkých městech privatizována. Takže neříkejte tady, že za osm let vlády ČSSD jsme my neudělali nic pro systém předškolní výchovy. Nemáte pravdu. Vy teď tu možnost máte a flikujete to sousedským hlídáním.

Anna Čurdová (ČSSD)


Pan ministr Nečas tady vyjmenoval, kdo všechno je v této zemi stresován. Já bych to obrátila. V této zemi nejsou stresováni pouze členové ODS a jejich voliči, jinak ostatní obyvatelé této země jsou stresováni vládami ODS.

Vlasta Bohdalová (ČSSD)


Pane ministře Nečasi, prostřednictvím pana předsedajícího, chci se přihlásit k vaší připomínce o rušení školek. V roce 1998 jsem nastoupil na radnici jako technokrat, v žádném případě se nepovažuji za odborníka na školství. Dostal jsem materiál, že z osmi školek ve čtyřech je víc personálu než dětí. Porodnost v našem městě klesla z 245 na 92 dětí. Jsem rád, že ti, co přišli po mně po osmi letech, mají tuto situaci obrácenou. Prostě mají děti. Já jsem je neměl. Takže nedá se svítit, národ, který nemá děti, umírá. Jsem rád, že za osm let vlády sociální demokracie národ žije.

Jiří Krátký (ČSSD)


KategorieText je zařazen do těchto kategorií
Srandovní texty - Ostatní, jinam nezařazené
Známka3,16 (165)
Posláno3x
Přidáno20. 10. 2008

Komentovat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé, pokud jste registrovaní přihlašte se, pokud ne, budeme rádi pokud se zaregistrujete


Komentáře k příspěvku


Přidáno 1.1.2009 v 15:38
[1] - Poslal(a) veverka125 - email
hmmmmmmhlasitý smích


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _






Welcome to Praetorian

Copyright © 2007-2013 WE KOMIK.CZ - Reklama na serveru - Privacy policy - (0,0202)