Logo

Přihlášení - email: heslo:
Zaregistrujte se (Společné pro Ftípky, Komik, Sprosťák, Herník, Romantik a Infík) - Potvrzení registrace - Zapomenuté heslo
Nacházíte se zde: KOMIK.CZ > Srandovní texty > Alkohol - Rady nejen od lékaře
}
  • Text
  • Komentáře
Nejste přihlášeni
prosím přihlašte se, nebo zaregistrujte

Alkohol - Rady nejen od lékaře

Děkujeme za ohodnocení

GoogleJagg.czDelicious.comLinkuj.czTwitterVybrali.sme.skFacebook.comLíbí se vám to, ukažte to ostatním   


Červené víno
Příznivé účinky: Chrání před rakovinou, posiluje mozek, pomáhá proti nespavosti, chrání před zubním kazem, pomáhá proti hluchotě. Pozitivní vliv na zdraví lze přičíst na vrub látce resveratrol, která se nachází ve slupce a jadérkách hroznového vína. Antioxidant salicylát blahodárně působí na chloupky ve vnitřním uchu, které jsou nezbytné pro dobrý sluch. Podle amerických vědců navíc sklenka červeného bystří intelekt. Chemické látky v hroznovém víně blokují korozivní bakterie, čímž chrání před vznikem zubního kazu. Díky melatoninu se tělu lépe usíná.


Bílé víno
Příznivé účinky: Snižuje hladinu cholesterolu, prospívá plicím, působí protizánětlivě. V hroznech bílého vína se nacházejí tyrosol a hydroxytyrosol, které snižují cholesterol. Antioxidanty chrání před škodlivými molekulami, které mohou poškodit plicní tkáně. Bílým by neměli pohrdnout lidé trpící artritidou. Potlačuje záněty a snižuje bolest.


Pivo
Příznivé účinky: Obsahuje vitaminy a minerály, které chrání srdce a kosti, a vlákninu. Půllitr piva v sobě skrývá víc než čtvrtinu doporučené denní dávky vitaminu B, který brání růstu homocysteinu - látky způsobující nemoci srdce. V pivu je také bór potřebný pro zdravé kosti. Díky tomu, že je zlatavý mok chudý na vápník a bohatý na magnesium, snižuje vznik ledvinových kamenů (o 40 %).

Gin
Příznivé účinky: Je protizánětlivý, močopudný. Destiluje se z čistého alkoholu, proto po něm druhý den tolik nebolí hlava. Vyrábí se z jalovce, bobule, která má močopudné účinky a v přírodní medicíně slouží k léčbě ledvin, žlučníkových kamenů. Gin má taky protizánětlivé účinky.


Brandy
Příznivé účinky: Chrání před infarktem a krevními sraženinami. Jako destilát červeného vína obsahuje brandy vysoké množství antioxidantů, které chrání před škodlivými volnými radikály. Ve 30 ml je tolik antioxidantů jako v denní doporučené dávce vitaminu C. Pravidelné pití brandy pomáhá podobně jako aspirin chránit před infarktem a krevními sraženinami.


Šampaňské
Příznivé účinky: Chrání před poraněními mozku. Myši, do kterých vědci nalili šampaňské, dokázaly snáze čelit poranění mozku.


Baileys
Příznivé účinky: Chrání proti rakovině. Irský likér se vyrábí z whisky obsahující kyselinu ellagovou. Ta zabíjí rakovinotvorné buňky, aniž by likvidovala buňky zdravé.

Tak plnou a na zdraví!


KategorieText je zařazen do těchto kategorií
Srandovní texty - Alkohol
Známka2,98 (629)
Posláno11x
Přidáno10. 9. 2010

Komentovat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé, pokud jste registrovaní přihlašte se, pokud ne, budeme rádi pokud se zaregistrujete


Komentáře k příspěvku


Příspěvek zatím nikdo nekomentoval, buďte první :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _






Welcome to Praetorian

Copyright © 2007-2013 WE KOMIK.CZ - Reklama na serveru - Privacy policy - (0,016)