Logo

Přihlášení - email: heslo:
Zaregistrujte se (Společné pro Ftípky, Komik, Sprosťák, Herník, Romantik a Infík) - Potvrzení registrace - Zapomenuté heslo
Nacházíte se zde: KOMIK.CZ > Srandovní texty > Nejlepší aprílové žerty všech dob
}
  • Text
  • Komentáře
Nejste přihlášeni
prosím přihlašte se, nebo zaregistrujte

Nejlepší aprílové žerty všech dob

Děkujeme za ohodnocení

GoogleJagg.czDelicious.comLinkuj.czTwitterVybrali.sme.skFacebook.comLíbí se vám to, ukažte to ostatním   


Vymyslet vtip je vážná a těžká práce, zvláště když je fórek určen pro aprílovou taškařici. Musí vypadat seriózně, ale přitom zase ne tak úplně, aby většinu lidí po chvíli trklo, že tohle přece nemůže být pravda. Autorům následujících šprýmů se to povedlo dokonale.

Hamburger pro leváky
S převratnou novinkou přišel v roce 1998 jeden americký řetězec s rychlým občerstvením. V novinách nechal na apríla otisknout celostránkové inzeráty na první hamburger pro leváky. Všechny ingredience jsou v něm údajně otočené o 180 stupňů, takže se levákům lépe drží. Z povedeného vtípku pak byli nešťastní zejména prodavači, kteří neustále museli vysvětlovat, že nic takového nemají.

Lhal i mluvčí vlády
Na apríla roku 1996 ohlásil americký řetězec obchodů Taco Bell, že od vlády koupil známý filadelfský Liberty Bell (Zvon svobody), symbol americké nezávislosti, a přejmenuje jej na Taco Liberty Bell. Korunu všemu nasadil mluvčí Bílého domu, který zprávu potvrdil s tím, že vláda prodala také Lincolnův památník ve Washingtonu, tentokrát automobilce Ford.

Tučňáci odletěli za sluníčkem
Britská televize v roce 2008 odvysílala v pořadu Zázraky evoluce reportáž o zajímavém objevu. Přírodovědci prý objevili na ostrově Krále Jiřího v Atlantickém oceánu skupinu tučňáků, která létá za teplem. „Když se výrazně zhoršilo počasí, oni místo toho, aby se klasicky zahřívali navzájem, vzletěli a odletěli do amazonského deštného pralesa za sluníčkem,“ pravil s vážnou tváří průvodce pořadem.

Barevný obraz díky punčoše
O nebývalý nárůst prodeje barevných punčoch se postarala v roce 1962 jedna švédská televizní stanice. Ve zprávách informovala o tom, že lze z černobílého televizoru snadno udělat barevný. Stačí přes obrazovku natáhnout punčochu.

Digitální Big Ben
Jen těžko rozdýchávali Angličané zprávu, která je zasáhla na apríla v roce 1980. Jedno rádio informovalo o tom, že věž Big Ben dostane místo klasického ciferníku s ručičkami digitální displej. Prý aby šel s dobou. Oznámení vyvolalo u posluchačů obrovskou odezvu, naprostá většina z nich byla navrhovanou změnou šokována a rozezlena.

Historie aprílu: Máte mezery do žebříku?
Tradice pochází ze západní Evropy a předpokládá se, že vznikla někdy v 16. století jako reakce na přechod ze smutné zimy do veselejšího jara. U nás se první zmínka o aprílu objevuje v roce 1690. V dřívějších dobách se oběti žertů často posílaly pro neexistující věci, třeba komáří sádlo, zaječí peří, obecní nůžky, hodinářskou motyku, červené hřebíky, ohýbák na cihly, bublinku do vodováhy nebo mezery do žebříku.

Neexistující ráj pro turisty
Čím více prostoru je něčemu věnováno, tím spíše je to pravda. S touto jednoduchou poučkou počítal v roce 1977 jeden britský deník, který 1. dubna vyšel se sedmistránkovou přílohou o malé ostrovní republice San Serriffe z Indického oceánu. Prý slaví deset let nezávislosti a patří mezi nejvyhledávanější destinace pro turisty. Do redakce pak volaly stovky lidí, kteří se dožadovali odjezdu do tohoto ráje na Zemi.

Zažijte stav beztíže
Do taškařic se někdy zapojí i skuteční a známí vědci jako třeba britský astronom Patrick Moore. V roce 1976 oznámil, že se 1. dubna přesně v 9.47 zmenší díky unikátnímu postavení planet zemská přitažlivost. Kdo v daný moment vyskočí do vzduchu, zažije stav beztíže. Vědci následně volaly stovky nadšených lidí s tím, že to skutečně funguje.

Horkohlavec v Antarktidě
Koho netrklo jméno smyšleného italského biologa Aprile Pazza (v překladu aprílový žert), mohl v roce 1995 nad vydáním jednoho časopisu o přírodě jen žasnout. Vědec prý v Antarktidě objevil nového živočicha, který má na hlavě rozměrnou kostěnou destičku. Ta se zahřívá na velmi vysokou teplotu, díky čemuž zvíře dokáže rychle prorážet v ledových bariérách tunely. Pazzo ještě dodal, že tato technika je obzvláště účinná při lovu na tučňáky.

Místo Eiffelovky Disneyland
Téměř národní povstání způsobila zpráva jednoho francouzského deníku z 1. dubna 1986. Podle ní měla být rozebrána Eiffelova věž a její konstrukce následně využita pro stavbu prvního evropského Disneylandu. Autor zprávy si možná myslel, že tomuhle přece nebude nikdo věřit, ale opak se stal pravdou. Zvěst vzbudila pořádné pozdvižení a vše se muselo pracně dementovat.


StM

KategorieText je zařazen do těchto kategorií
Srandovní texty - Ostatní, jinam nezařazené
Známka2,92 (807)
Posláno0x
Přidáno26. 5. 2011

Komentovat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé, pokud jste registrovaní přihlašte se, pokud ne, budeme rádi pokud se zaregistrujete


Komentáře k příspěvku


Příspěvek zatím nikdo nekomentoval, buďte první :-)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _






Welcome to Praetorian

Copyright © 2007-2013 WE KOMIK.CZ - Reklama na serveru - Privacy policy - (0,0052)